Το έργο ανατέθηκε στο γραφείο μετά από κλειστό διαγωνισμό που διενήργησε η Oλυμπιακή Aεροπορία για την εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων VIP Lounge Extra Schengen και VIP Lounge Intra Schengen
στον Nέο Διεθνή Aερολιμένα Aθηνών Eλευθέριος Bενιζέλος.

Οι χώροι παραδόθηκαν απο την κατασκευάστρια εταιρία του αεροδρομίου αδιαμόρφωτοι, η μελέτη περιελάμβανε την πλήρη διαμόρφωση περιλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού και του χωρών υγιεινής.

Η διαμόρφωση των χώρων περιλαμβάνει αναλυτικά χώρο υποδοχής, bar, κουζίνα, καθιστικά αναμονής, χώρο ξεκούρασης, χώρους υγιεινής, και βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως γραφείο προσωπικού, κουζίνα και αποθήκη.

Η απαίτηση απο πλευράς ΟΑ ήταν η δημιουργία χώρων που εκτός απο την άνεση και την ευχάριστη παραμονή των επιβατών, να εξυπηρετούν και επαγγελματικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό, εκτός απο τους προαναφερθέντες χώρους, δημιουργήθηκαν αίθουσες συσκέψεων με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και χώροι πρόσβασης στο Internet.

Η αίθουσα Εxtra Schengen που πήρε το όνομα «Αριστοτέλης Ωνάσης» έχει επιφάνεια 500μ², και η Intra Schengen που ονομάστηκε «Μελίνα Μερκούρη», έχει επιφάνεια 700μ², και οι δύο αίθουσες διαμορφώθηκαν με την ίδια φιλοσοφία. Κύριο στοιχείο της διαμόρφωσης ένα στοιχείο «τοίχος» ημιτονοειδούς μορφής σε κάτοψη, το οποίο διαχωρίζει το χώρο όπου βρίσκονται τα καθιστικά απο τους χώρους κυκλοφορίας και υγιεινής. Μέσα στο διαχωριστικό στοιχείο το οποίο είναι διαμορφωμένο απο πυράντοχη ξυλεία κρύβονται οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού ενώ δημιουργούνται και προθήκες με εκθέματα.

O χώρος διαχωρίζεται καθ’ύψος σε δύο νοητά επίπεδα, το χαμηλότερο όπου και η κυκλοφορία των ατόμων, με επικράτηση ξύλινων επενδύσεων και ξύλινων κατασκευών ενώ αντίθετα στο επίπεδο της οροφής παραμένουν εμφανείς μέσα από την διάφανη ψευδοροφή, όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις ώστε να παραμείνει η αίσθηση του μεγέθους, της πολυπλοκότητας του αεροσταθμού.

Ενότητα: Έργα

Δείτε ακόμη